Een paar weken geleden kocht ik, na jaren twijfelen en vergelijken, dan toch geen Thermomix maar een Magimix Cook Expert. Een unboxing video kan je hier zien. Ondertussen heb ik er al vrij veel mee geëxperimenteerd en één van mijn favoriete dingen om met de Magimix klaar te maken zijn soepen. Soms moet het allemaal niet ingewikkeld zijn. En geef toe, een tas lekkere soep met een stukje (zelfgemaakt) brood met boter is toch echt comfort food? Van zodra de temperatuur zakt, maak ik om de paar dagen een pot verse soep. Soms eet ik dan dagen na elkaar dezelfde soep, soms vries ik enkele porties in.
Soep klaarmaken met de Magimix Cook Expert
Voor de eerste receptjes die ik klaarmaakte, volgde ik het bijgeleverde kookboek van Magimix. Eens ik de machine wat onder de knie had, begon ik ook met andere receptjes te experimenteren of er mijn eigen draai aan te geven.
Met de Magimix Cook Expert is het echt supergemakkelijk om soep te maken. In het kort komt het hier op neer: alle groenten, kruiden en bouillon in de RVS-kom doen en op het knopje drukken. Er zitten 2 soepprogramma’s in: eentje voor soep met nog stukjes en eentje voor een romige soep. Ik prefereer de romige soep en echt: zo fijn als de Magimix de soep krijgt, kreeg geen enkele staafmixer die ik vroeger gebruikte het. Met de Magimix zet je in een halfuurtje lekkere soep op tafel (je hebt er zelf maar een paar minuutjes werk aan). Bovendien houdt de Magimix de soep ook tot 2u warm.
Deze soepreceptjes heb ik allemaal met de Magimix klaargemaakt maar je kan het natuurlijk ook gewoon met een mixer doen. Kook dan eerst de groenten en ga er aan het einde met je mixer door.
Recept: Tomatensoep
Zoals bij waarschijnlijk veel mensen is tomatensoep mijn absolute favoriet. Zonder balletjes maar met een lepeltje mascarpone. Heerlijk! Persoonlijk vind ik deze tomatensoep de dag later nog lekkerder.
Benodigdheden tomatensoep
- 1 ui
- 1 kg soeptomaten
- teentje knoflook
- paar blaadjes basilicum
- 500 ml bouillon (of 500 ml water + bouillonblokje)
- 1,5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- soeplepel mascarpone
- Eventueel kan je er nog een soeplepel suiker aan toevoegen maar zonder gaat ook perfect!
Bereiding tomatensoep
Snij de ui en de tomaten in vier. Pel de knoflook. Gooi alles (behalve de mascarpone) in de pot en doe het deksel er op. Zet de Magimix op programma ‘romige soep’. Zet het programma na 25 minuten even op stop om er de mascarpone bij te voegen en druk daarna weer op ‘auto’. De laatste 2 minuten van het programma gaat de Magimix alles goed mixen en dan is de soep klaar om te serveren!
Recept: zoete aardappel-wortelsoep
Dit receptje staat als extra suggestie in het Magimix-kookboek. Ik denk niet dat ik spontaan soep zou maken van zoete aardappel. Een ontdekkning! Geen fan van zoete aardappel? Neem dan gewoon 600 gram wortels en laat de zoete aardappel achterwege.
Benodigdheden zoete aardappel-wortelsoep
- 1 ui
- 300 gram wortels
- 300 gram zoete aardappel
- 1 el olijfolie
- 1 koffielepel komijn
- 400 ml bouillon
- 3 el roomkaas
Bereiding zoete aardappel-wortelsoep
Tja, veel bereiding is er niet aan. Ik doe de wortels in grote stukken in de pot, idem voor de zoete aardappel. Alle ingrediënten, behalve de roomkaas gaan in de RVS-kom en ik zet het programma ‘romige soep’ op. Op 5 minuutjes voor het einde zet ik het programma even stop om de roomkaas erbij te doen en dan laat ik de Magimix weer verder zijn werk doen. That’s it 🙂
Pastinaaksoep
Vervang de zoete aardappel en/of de wortels door pastinaak. Laat de roomkaas achterwege en doe er muskaatnoot ipv komijn in. Je leest het, je kan eindeloos variëren!
Recept bloemkoolsoep
Voor ik mijn Magimix had, zou het eigenlijk niet in me opkomen om bloemkoolsoep te maken. Maar de Magimix Cook Expert maakt er echt zo’n zacht soepje van! Je kan de bloemkool trouwens ook perfect vervangen door broccoli en dan heb je broccolisoep 🙂
Benodigdheden bloemkoolsoep
- 1 bloemkool
- 1 sjalotje
- 70 gram boter
- 1 liter bouillon (of 1 liter water met 2 bouillonblokjes)
- notenolie
- 30 gram pistachenoten
Bereiding bloemkoolsoep
Hak de pistachenoten fijn en zet deze even aan de kant. Halveer het sjalotje en breek de bloemkool in stukken. Doe dit samen met de boter en de bouillon in de RVS-kom. Selecteer het programma voor ‘romige soep’. Serveren met een beetje notenolie en wat pistachenoten.
Tip: je kan de pistachenoten ook vervangen door walnoten.
Nog meer soep
Ik heb hierboven een beperkte selectie gemaakt maar je kan eigenlijk vrij gemakkelijk variëren in de ingrediënten. Voor soep heb je ongeveer 500 gram groente op een halve liter vloeistof nodig. Hoeveelheden zijn natuurlijk te vermenigvuldigen/delen naar believen. Zo kan je zelf aan de slag en soep maken van jouw favoriete groente.
mmm ik sla het eens op, ik ben ook in mijn “soep”-periode 🙂 en mijn meme wil zo’n soepmaker dus ik stuur je postje eens door naar mijn ouders.
Als je nog toffe en makkelijke receptjes voor soep tegenkomt, laat maar weten!
Dit lijkt mij een heel interessant toestel. Mag ik een indicatie van de prijs aub?
Ahum, dat is wel een investering maar ik had dat er wel voor over. Is ongeveer 1200 euro…