Laat ik maar beginnen met een opvallende bekentenis aan het begin van een artikel over alcoholvrije glühwein: ik ben geen fan van glühwein. Toen ik in de adventsperiode in Zweden was en glögg aangeboden kreeg, had ik bijna vriendelijk bedankt. Maar de glögg rook helemaal niet zoals glühwein! Wist ik veel dat het dus ook echt 2 verschillende receptjes zijn.
Nu drink ik over het algemeen geen tot heel weinig alcohol en dus ging ik aan het experimenteren met receptjes voor glühwein zonder alcohol. En ja, zo’n glühwein zonder alcohol dat lustte ik wel.
Tip: proef ook eens deze kerstthee!
Ingrediënten alcoholvrije glühwein
- 1 liter blauwe druivensap
- 10 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- een sinaasappel in schijfjes
Bereiding alcoholvrije glühwein
Breng alle ingrediënten aan de kook en laat een halfuurtje doorkoken. Om wat meer smaak aan de glühwein te geven, laat je het goedje een nachtje afgedekt trekken. De volgende dag breng je alles nog even aan de kook. Laat alles door een zeef lopen en serveer gloeiend heet!